Начало    
За ПОК
История
Акционери
Финансови отчети
Органи на управление
Надзорен съвет
Управителен съвет
Попечителски съвети
Консултативен съвет
Мениджърски състав
Главен изпълнителен директор
Посредници
Контакти
Документи
Новини
Защита на лични данни
Речник на терминитеНиколай Марев

Главен изпълнителен директор на ПОК ”ДСК-Родина” АД

 

 

Николай Марев е роден през 1967 г. в Бургас  и завършва средното си образование в английската езикова гимназия в Бургас. Придобива бакалавърска степен по Счетоводство и Международна Икономика в Нюйоркския държавен университет. Получава магистърска степен по Международни икономически отношения от Икономическия университет в Будапеща през 1995г. Притежава счетоводна квалификация АCCA.
Започва кариерата си като одитор в Coopers & Lybrand в Будапеща през август 1994г. Продължава като корпоративен одитор във Philip Morris в Лозана, Швейцария до края на 1997 г. Работил е във фонд за рискови капитали за Централна и Източна Европа Oresaventures в Брюксел до края на 1999 г.  Като финансов директор на Cefin Holding S.А. от началото на 2000 до септември 2003г създава дилърски мрежи за продажби на камиони „Ивеко” в Унгария, Румъния и България с марката Cefin и паралелно с това каптивни лизингови компании с марката Afin.
От октомври 2003 до края на 2004 г. е прокурист и финансов директор на Банка ДСК, член на групата ОТП. От началото на 2005 до май 2009 г. година е изпълнителен директор в банка Меркантил, член на групата ОТП, където отговаря за развитието на международната мрежа на банката. Създава и ръководи лизингови компании в България, Хърватия, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна.
В края на  май 2009 година е избран за Главен изпълнителен директор и член на УС на ПОК „ДСК – Родина”АД .
Говори свободно английски, унгарски и руски.
Семеен.Баща на три момчета.
 

 


   Правила и условия за ползване       За www.dskrodina.bg       OTP Bank.hu   
 © 2013 ДСК Родина