Начало    




 покажи 
За ПОК
История
Акционери
Финансови отчети
Органи на управление
Посредници
Контакти
Документи
Новини
Защита на лични данни
Речник на термините



ПОК „ДСК-Родина“ АД е най-динамично развиващо се пенсионно осигурително дружество за 2021 г.

ПОК „ДСК-Родина“ АД е тазгодишният носител на приза за най-динамично развиващо се пенсионно осигурително дружество за 2021 г. 

На състоялите се за 14-и пореден път престижни награди „Застраховател на годината”, „Пенсионноосигурително дружество на годината” и „Застрахователен брокер на годината”, организирани от Асоциация на българските застрахователи, ПОК „ДСК-Родина” АД завоюва призовото място в категория –„Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2021 г. 

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в присъствието на множество официални гости - ръководители на държавните институции и регулаторните органи, представители на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, бизнеса и финансовия елит, академичните среди и медиите.

По време на събитието на 19 май в София бяха раздадени отличия в 9 категории, които оценяват постиженията и развитието на компаниите в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери. 

Победителите се определят от експертно жури, в лицето на представители на организаторите, по предварително определени публични критерии.

Наградата на ПОК „ДСК-Родина” АД  беше връчена от Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика, а специалното отличие от името на ПОК „ДСК Родина" АД прие г-жа Диана Митева, изпълнителен директор на „Банка ДСК“ АД и ръководител на направление „Банкиране на дребно“, както и член на Управителния съвет на ПОК „ДСК Родина" АД.

Както своя акционер „Банка ДСК” АД, така и ПОК „ДСК-Родина” АД се утвърди през годините като предпочитан доставчик на финансови услуги и решения. Това се потвърждава най-ясно от динамиката на пазарните дялове на компанията както по лица, така и по активи под управление. През 2021 г. нетните активи под управление на ПОК „ДСК-Родина“ АД надхвърлиха 3,669 млрд. лв., като пазарният дял на компанията достигна 18,76%. Общият брой осигурени лица в компанията възлезе на 874 595, а пазарният дял по лица надмина 18,03% /По данни на Комисията за финансов надзор към 31.12.2021 г./.

Постигнатите резултати са дело на усилена съвместна работа. Понастоящем над 2400 осигурителни посредници и приблизително 120 служители на пенсионната компания обединяват сили, за да предоставят професионално обслужване и услуги в сферата на пенсионното осигуряване.


   Правила и условия за ползване       За www.dskrodina.bg       OTP Bank.hu   
 © 2013 ДСК Родина